Stravos
Image default
Bedrijven

3 tips om langer van jouw auto te kunnen genieten

Heb je jouw nieuwe auto nog maar enkele jaren, maar is het gebruik duidelijk te zien? Misschien is het dan tijd om aandacht te geven aan hoe je de auto gebruikt. Als je zuinig bent op je auto, zul je er jaren extra plezier van kunnen hebben. Daarnaast zal het veel minder geld kosten als je jouw auto niet om de maand hoeft te repareren. Hieronder vind je twee tips die jou erbij helpen om langer van jouw auto te genieten.

Gebruik je rem goed

Veel automobilisten denken dat je voetrem sneller slijt dan de motorrem. Hierdoor remmen veel mensen in een handgeschakelde auto af op de motor. Dit zorgt echter voor veel belasting van de lagers, waardoor je versnellingsbak sneller wegslijt. Het is daarom dus goed om te remmen met de voetrem om je snelheid kwijt te raken.

Rijd met je voet van de koppeling

Een andere manier waarop je slijtage van de versnellingsbak kunt voorkomen, is door je voet te laten rusten op het koppelingspedaal. Hierdoor zal de koppeling een beetje worden ingeschakeld, waardoor hij sneller slijt. Dit is voor veel mensen echter een gewoonte geworden, dus daarom is het goed om dit bij je rijlessen alvast goed te doen. Bij driving lessons in Tilburg zal je de gewoonte leren om je voet naast het koppelingspedaal neer te zetten wanneer je niet schakelt.

Ben niet bang om een beetje door te gassen

Bij sommige rijscholen zal je rijden met een dieselauto. Dit is ook zo bij driving lessons in Tilburg. Deze dieselmotoren hebben een ingebouwd roetfilter die na een tijdje verstopt kan raken. Dit kun je echter voorkomen door het filter schoon te branden. Dit doe je door eens in de zoveel tijd goed gas te geven en tot een hoog toerental te komen.

https://drivingschooltilburg.com/