Stravos
Image default
Zakelijk

Zo koop je de nieuwe bureaustoel die perfect bij jou past!

Als het goed is koop je niet elke dag een nieuwe bureaustoel. Omdat bureaustoelen (als het goed is) relatief lang meegaan is het belangrijk om de juiste keus te maken. 

Je wil immers niet honderden euros uitgeven aan een bureaustoel die niet prettig werkt. Daarnaast moet je er jaren op zitten, dus het is wel zo prettig als je je comfortabel voelt op je nieuwe stoel. 

Daarom hebben we in deze blogpost de meest belangrijke checkpoints op een rij gezet. Zo kies je in no time de beste bureaustoel voor jouw werkplek. 

Verstelbaarheid en ergonomie bij bureaustoelen

Vroeger was een stoel een stoel maar daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg. Om productief de dag door te komen heb je een ergonomische bureaustoel nodig. Het voordeel van ergonomische bureaustoelen is dat ze compleet naar je lichaam kunnen vormen. Daardoor krijg je minder snel last van lichamelijke klachten zoals kramp, pijnlijke gewrichten en meer dan dat soort onprettige verschijnselen. 

Ergonomische bureaustoelen zijn te herkennen aan hun verstelbaarheid. Over het algemeen kan je stellen: Hoe verstelbaarder de stoel, hoe ergonomischer deze is. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar over het algemeen is dat een prima houvast. 

Rugleuningen in alle soorten en maten

Rugleuningen zorgen ervoor dat je bovenlichaam op de juiste manier ondersteuning krijgt. De standaard rugleuning is gemaakt van hetzelfde spul als de rest van de stoel. Niets bijzonders maar er zijn ook ander soorten rugleuning met hun eigen voordeel. Rugleuningen met netbespanning vormen automatisch naar de vorm van je rug, dit heeft als voordeel dat de spanning op je rug precies op de juiste manier opgevangen kan worden. Daardoor zit je meer ontspannen in de stoel en hoeft je rug niet constant te werken om zichzelf te corrigeren. 

Lendensteunen, wat zijn dat?

Met een lendensteun kan je tot op zekere hoogte voorkomen dat je rugpijn krijgt. Zo zijn er verstelbare lendensteunen en normale lendensteunen die altijd op dezelfde plaats blijven. Als een bureaustoel voorzien is van lendensteunen kan je het beste kiezen voor de verstelbare variant, deze kan je namelijk beter aanpassen op jouw lichaamsbouw. 

Armleuningen: Vast of draaibaar. Wat is beter?

Armleuningen op je bureaustoel zijn er in verschillende soorten. Zo bestaan er standaard armleuningen die vast op een standaard positie staan. Dit is niet de beste keus tenzij jouw lichaamsbouw precies aansluit bij de standaard afmetingen van een bureaustoel. De kans hierop is minimaal. Daarom adviseren we altijd om een bureaustoel te kiezen die verstelbare armleuningen heeft. Qua verstelbaarheid van leuningen kan je nog kiezen uit: hoogte, breedte, diepte en de hoek. 

Tot slot: Wat kost een goede ergonomische bureaustoel nou?

Goede bureaustoelen moet je zien als een investering. Goedkoop is het niet maar op termijn krijg je de inleg in veelvoud terug. Zo ben je op een goede ergonomische bureaustoel stukken productiever, voel je je gezonder na een dag werken en heb je minder kans op lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn en meer van dat soort vervelende zaken. 

Budget segment: Af te raden. 

Middensegment: Vanaf € 200 tot 800.

Hoog segment: € 800 – 1600