Stravos
Image default
Aanbiedingen

Wat is een transportband en waar wordt hij voor gebruikt?

Transportbanden zijn niets anders dan een grote lopende band. Het zorgt ervoor dat het vervoeren van grondstoffen en producten gemakkelijker verloopt. In de meeste gevallen is de band gemaakt van rubber. Dit is namelijk een wat stugger materiaal, waardoor de producten en grondstoffen gemakkelijk vervoerd worden. De aandrijving van de band gebeurd door een motor. Hier komen dan ook geen menselijke handen aan te pas. In de meeste productiebedrijven zul je een transportband aantreffen. In dit blog bericht willen we je dan ook informeren over het gebruik van de transportband.

Waar gebruik je een transportband voor?

Zoals vermeld wordt een transportband veelal aangetroffen bij productiebedrijven. Ook zul je de machine aan kunnen treffen bij sorteerbedrijven of postbedrijven. De band zorgt er dan namelijk voor dat de pakketten van de ene naar de andere plek worden vervoerd. Dit heeft dan ook een groot positief effect op de efficiëntie van het werk. Het is dan ook zeer aannemelijk dat een dergelijke machine ook in jouw bedrijf kan passen. Wanneer je bijvoorbeeld een vrachtwagen moeten laden en lossen met dozen, kun je de machine zeker goed gebruiken. Daarnaast kun je hem ook in je productieproces opnemen, als je beschikt over een grote ruimte. Andere plekken waar je een transportband tegen kunt komen, zijn de agrarische sector of het vliegveld. Wist je daarnaast ook dat een supermarkt vaak gebruik maakt van een band bij de kassa? Dit zijn weliswaar kleinere versies, maar het principe is hetzelfde!

Verhoog je efficiëntie door een transportband

In de meeste gevallen wordt een transportband gebruikt om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen. Wanneer je werknemers namelijk veel op en neer moeten lopen, kunnen ze minder werk verrichten tijdens de werkuren. Met een op motor aangedreven band zullen deze stappen van de werknemer overgenomen worden. Hierdoor heeft de werknemer meer tijd over om het werk te verrichten dat je van hem verwacht. Als je beschikt over veel werknemers kan dit dan ook enorm veel tijd besparen. Een transportband zorgt dan ook direct voor een betere winstmarge en zal daarnaast het bedrijf in staat stellen om meer producten te verwerken!

 

https://www.stravos.nl/