Stravos
Image default
Bedrijven

Wat houdt werken als operator tegenwoordig precies in?

Operator is een baan die je veel langs ziet komen in onze consumentenmaatschappij. Omdat je als operator vaak in ploegendiensten werkt, hangt er een relatief goed loon aan de functie en kun je flink wat spaargeld overhouden. Als operator ben je verantwoordelijk voor een onderdeel van een productielijn. Dat wil zeggen dat jij een machine kan bedienen, maar vaak ook verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud van deze machine.

Makkelijker met work instruction software

Waar je vroeger nog een hele rompslomp had aan papieren om aan te tonen dat de machines o.a. goed onderhouden werden met verantwoordelijkheid, gaat dit nu allemaal digitaal. Het digitaliseren gebeurt via zogenaamde work instruction software. Met work instruction software zijn checklijsten, audits, werkinstructies en kerntaken overzichtelijk en makkelijk. Hiermee voelen operators zich vaker belangrijker in de fabriek (omdat ze dus ook meer verantwoordelijkheid krijgen) en gaat de veiligheid er een heel stuk op vooruit!

Is werken als operator een baan voor jou?

Of werken als operator een baan voor jou is, is afhankelijk van een paar factoren. Hou je van verantwoordelijkheid en draag je trots om een eigen machine te “bezitten” wanneer je op werk bent? Staan ploegendiensten je niet te veel tegen? Dan ben je misschien in staat om redelijk wat geld te verdienen en een vaste functie als operator te krijgen. Dit kan zeker tegen zo’n 3000 a 4000 euro op fulltime basis aanlopen, zodra je een klein beetje ervaring op hebt gedaan. Let op, soms heb je wel een diploma zoals Vapro A, B of C, Procesoperator B of C, AOT of MTS Procestechniek nodig. Geen diploma? Geen zorgen. Andere keren kun je juist een baan krijgen bij een bedrijf dat bereidt is jou ook op te leiden tot operator. Hierbij kun je wel een iets lager loon verwachten.

https://ezfactory.nl/werkinstructiesoftware/