Stravos
Image default
Aanbiedingen

Waarom ieder bedrijf moet automatiseren

Als jij mee wilt gaan met je tijd, is automatisering een proces waar je simpelweg niet omheen kan. Niet ieder bedrijf gelooft hier al in, maar vroeg of laat zal iedereen zich dit realiseren. In deze blog zullen we meer over automatisering vertellen: wat is het en waarom heb jij het nodig? Lees snel verder! 

Wat is automatisering?

Automatisering betekent dat jij processen in je werkplek niet meer door je werknemers laat uitvoeren, maar door een automaat. Dit is enorm handig, want hierdoor kan jij je werknemers andere werkzaamheden laten uitvoeren. Ook is dit goed voor de gezondheid van je bedrijf: zware klussen zullen niet meer uitgevoerd hoeven te worden door je werknemers. Een machine zal natuurlijk geen lichamelijke klachten krijgen. Een goed voorbeeld van automatisering is het aanbrengen van een rolbaan door je bedrijf: hiermee hoeven jouw werknemers geen goederen te tillen – ze leggen het op de rolbaan en degene aan het einde van de rolbaan haalt dit er weer af. 

Kan elk bedrijf automatiseren?

Niet elk bedrijf zal het zojuist genoemde voorbeeld kunnen gebruiken, maar wel ieder bedrijf zal op een manier kunnen automatiseren. Hierbij hoef je niet alleen aan fysiek zware taken te denken: een computer kan ook veel taken overnemen van jouw personeel. Automatisering kan ook werken als hulpmiddel voor jouw personeel: er zijn online veel programma’s te vinden die jou inzichten bieden in jouw werkproces. Denk hierbij aan logistieke processen, maar ook zaken zoals de planning kan gemakkelijk online gedaan worden. 

De NEN 3140

Automatisering is goed, maar het vergt wel goede controle. Apparaten moeten namelijk goed functioneren: als dit niet het geval is, kan dit gevaarlijk zijn voor jouw personeel. Om deze controle uit te voeren, kun je de NEN 3140 tester gebruiken. Deze apparatentester kun je zelf gebruiken, maar hiervoor moet je wel een cursus gevolgd hebben. Je kunt er ook voor kiezen om deze controle uit te laten voeren door één van de specialisten van Omega Meetmiddelen. Hierdoor weet jij zeker dat de controle goed uitgevoerd wordt, en dat jouw personeel het werk veilig kan uit voeren. 

Heb jij interesse in deze tester, of deze dienst? Neem dan snel een kijkje op de website van Omega Meetmiddelen! Als jij vragen hebt, kun je deze stellen aan één van de specialisten van Omega Meetmiddelen. Zij zullen je graag te woord staan! 

 

https://meetmiddelen.eu/