Stravos
Image default
Huishoudelijk

Voordelen van het gebruik van een inductie kookplaat

Als je denkt aan stijlvolle, moderne keukens, komt de geest al snel bij apparaten als kookplaten. Deze apparaten staan bekend om hun praktische en innovatieve technologie en veroveren steeds meer adepten over de hele wereld en maken het koken nog aangenamer – vooral wanneer u ervoor kiest om inductie kookplaat installeren, die als de modernste en meest begeerde worden beschouwd.

 

Hoe werkt het inductiesysteem?

Allereerst moeten we begrijpen hoe deze apparaten werken. In principe genereert het inductiesysteem elektromagnetische stromen die pas in warmte veranderen wanneer de pan in contact komt met het oppervlak van de kookplaat. Op deze manier wordt de warmte rechtstreeks naar de bodem van de pan (en dus naar het voedsel) overgebracht, zonder dat er energie in het milieu terechtkomt.

Juist daarom wordt dit beschouwd als het veiligste model van de kookplaat: er is geen risico op elektrische schokken of verbranding. U kunt zelfs uw hand direct op het kookoppervlak van het apparaat leggen zonder enige angst. De warmte wordt immers alleen in de pan opgewekt.

 

Wat zijn de voordelen van het inductie kookplaat installeren?

Naast het innovatieve verwarmingssysteem hebben de inductieplaten nog andere punten die hen onderscheiden van andere modellen op de markt. Bekijk enkele details waarmee u rekening moet houden bij de inductie kookplaat installeren:

  • Naast het feit dat het apparaat sneller opwarmt dan de andere modellen, koelt het oppervlak van het apparaat vrijwel onmiddellijk af na het verwijderen van de bakken. Hierdoor kan het eten snel worden gekookt, zonder warmte te verspillen.
  • Het werkt alleen met magnetische, stalen bodem, meerlaagse of gietijzeren pannen. Een tip is om te testen met een magneet: als deze aan de bodem van de pan plakt, kan deze gebruikt worden.
  • De installatiemethode van elk apparaat moet worden overwogen. Er zijn draagbare modellen, die op elk vlak oppervlak kunnen worden geplaatst en verplaatst; andere moeten direct op het elektriciteitsnet worden geïnstalleerd, wat geschoolde arbeidskrachten vereist.
  • Omdat het beschikt over gedifferentieerde technologie en hoge prestaties, heeft de inductie kookplaat installeren een hogere kostprijs – maar meestal loont deze waarde zich in de kosten-batenverhouding, aangezien deze modellen zeer efficiënt en veilig zijn.