Stravos
Image default
Huishoudelijk

Desinfecterende reinigingsproducten

Zes in de handel verkrijgbare ontsmettingsmiddelreinigingskussens werden getest op hun vermogen om een streptococcus-pneumoniae of gecoaguleerde bloedstapel van een oppervlakte van een medische hulpmiddel te elimineren. Drie van de geteste pads toonden aan dat ze goede bloedreinigingscijfers hadden. Van de zes producten presteerden er maar drie goed. Eén met een ontoereikend niveau van desinfectiemiddel en één die aanvullende desinfectie nodig heeft vóór gebruik. De fabrikanten beweren dat toekomstige tests met grotere monsters zullen bevestigen of hun reinigingskussens echt effectief zijn bij het elimineren van bacteriën.

Correct gebruik

Desinfecterende reinigingskussens zijn bewezen effectief te zijn wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven. Hand wassen met zeep en water is een goede vuistregel voorafgaand aan het gebruik van desinfectiemiddelen. Gebruik van extra bleken kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat alle oppervlakken grondig worden gereinigd. Als oppervlakken desinfecteren na het reinigen, wordt een kleine hoeveelheid trihalomethanen (Thms) vrijgegeven die waarschijnlijk dermatitis en allergische reacties veroorzaken.

Alle reinigingsmiddelen moeten voldoen aan de volgende acceptatiecriteria. Desinfecterende reinigingskussens moeten grondig worden gewreven en mogen niet rimpel worden. De contacttijd moet ten minste twee uur zijn en het vereiste contaminatieniveau moet worden bepaald op het pakket of door het label te lezen. Desinfectiemiddel moet worden gemengd met leidingwater en nooit gedeeld met voedsel of dieren.

Niet geschikt voor bepaalde patiënten

Het gebruik van een desinfectiemiddel voor schoonmaak wordt niet aanbevolen als de patiënt zwanger is, gebruik maakt van immuunonderdrukkingsmedicijnen of nier- of hartziekten heeft. In dergelijke gevallen moet het reinigingsproduct alleen worden beperkt tot de getroffen gebieden, of het gebruik van wegwerpbare katoenhandschoenen moet worden gebruikt. Desinfecterende chemicaliën vormen geen bedreiging voor menselijke wezens en zijn zeer effectief wanneer ze goed worden gebruikt. Onjuist gebruik van desinfectiemiddelen voor schoonmaak kan echter dermatitis, blaarvorming, roodheid, jeuk en zwelling van het behandelde gebied veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige complicaties en vereist onmiddellijke medische hulp.

Huishoudelijk gebruik

Een desinfectiemiddel voor schoonmaak van keukens en badkamers in combinatie met warm water en zeep kan een kosteneffectieve oplossing zijn. Ze zijn zeer effectief bij de behandeling van foodservice-apparatuur zoals kachels, grills en kookplaten en hebben een extra voordeel bij het doden van ziektekiemen. Sommige van de algemeen gebruikte desinfectiemiddelen omvatten:

Desinfecterende sprays zijn ook effectief in het reinigen van keuken- en badkameroppervlakken. Ze zijn zeer effectief en bieden het veiligheidselement. Ze zijn verkrijgbaar als Aerosol-sprays, schuimverven, decongestiva en wipedown sprays. Deze producten zijn erg handig in het reinigen van keukens en badkamers.

https://omnimar.nl/45-desinfectiemiddel