Stravos
Image default
Bedrijven

Transformator

Wat is een transformator en waarvoor wordt die gebruikt

Een transformator wordt vooral gebruikt om het spanningsniveau aan te passen. Met het gebruik van een transformator kunnen ook nieuwe netwerkvormen worden gevormd. Voor een eenvoudige en efficiënte aanpassing van de spanning is alleen een autotransformator nodig, die aanzienlijk kleiner is dan transformatoren met een gelijk vermogen. Het brede standaardportfolio van het bedrijf omvat de lichtnet-, regel-, veiligheids-, isolatie- en de scheidingstransformator en biedt de klanten de juiste keuze voor het ontwerp van hun systeem.

Altijd de juiste transformator voor uw toepassing

Moeilijke installatieomstandigheden of hoge elektrische eisen breiden het toepassingsgebied het bedrijf uit. Dankzij gecoördineerde componenten en jaren ervaring bieden ze een totaaloplossing voor alle sectoren van de industrie. Uiteraard gecertificeerd en in overeenstemming met de relevante normen.

De ringkerntrafo

Dankzij hun vorm genereert een ringkerntrafo maar minimale “zwerfvelden”. De omringende componenten blijven dus vrij van storingen. De ringkerntrafo wordt gekenmerkt door een lage totale hoogte en biedt een belangrijk voordeel als veiligheids- of scheidingstransformator in moeilijke installatieomstandigheden. Met de ruimtebesparende draadaansluiting kan de ringkerntrafo direct op een printplaat worden gesoldeerd.

De scheidingstransformator

De scheidingstransformator is een transformator met een veiligheidsscheiding tussen de ingangs- en uitgangswikkeling. Isolatietransformatoren worden gebruikt voor de elektrische isolatie van circuits om de gevaren te beperken die voortvloeien uit het toevallige gelijktijdig contact tussen aarde en onder spanning staande delen of metalen onderdelen bij een isolatiefout. De beveiliging kan worden uitgevoerd met scheidingstransformatoren. Er zijn scheidingstransformatoren beschikbaar voor eenfasige wisselspanning, maar ook als drie fasen transformator.

Het gebruik van de drie fasen transformator

De aansluiting van een drie fasen transformator kan volgens verschillende methodes worden aangesloten. De wikkelingen van de drie fasen transformator kunnen worden aangesloten in Wikkelingen van een drie fasen transformator kunnen worden aangesloten in verschillende samenstellingen zoals ster-driehoek, delta, ster-driehoek, delta-ster, open delta en Schotse verbinding. Deze configuraties zijn zeker bekend voor wie vertrouwd is met de sector.

End Of Article