Stravos
Image default
Adverteren

Tips om inbraak te voorkomen

Je huis is de plek waar je veilig bent. Waar je je op je gemak kunt voelen. Daarom wil je niet dat er ooit ingebroken wordt in je huis! Toch gebeurt het regelmatig. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om inbraak te proberen te voorkomen.

Als eerste is het handig om een IP camera buiten op te hangen. Camerabeveiliging schrikt inbrekers af. Ze willen natuurlijk niet in beeld komen, want dan kunnen ze veel makkelijker opgepakt worden. Als inbrekers een camera zijn hangen, zullen ze dus niet zo snel bij jou willen inbreken. Mocht het helaas toch gebeuren, dan heb je in ieder geval de beelden, en kunnen de daders hopelijk opgepakt worden door de politie.

Leg dure spullen niet in het zicht. Hiermee lok je gelegenheidsdieven, mensen die toevallig langskomen en iets zien liggen dat ze wel willen hebben. Je wil inbrekers natuurlijk geen aanleiding geven om juist bij jou in te breken. Berg telefoons, portemonnees en laptops dus goed op en zorg dat ze vanaf buiten niet zichtbaar zijn.

Dieven willen graag ongezien naar binnen komen. Hoe meer afgeschermd jouw voordeur, hoe makkelijker het voor de dief is. Zet dus bij voorkeur geen hoge struiken rondom je voordeur, want dan maak je het ze veel te makkelijk. Het helpt ook om een lamp op te hangen bij de deur, die aangaat wanneer er iemand voor de deur staat. Dieven werken namelijk het liefst in het donker en ze zullen schrikken van het plotselinge licht.

Als je denkt dat er bij je wordt ingebroken, twijfel dan niet en bel meteen 112. Wie weet zijn ze snel genoeg en zijn de inbrekers nog in het huis. Zo kunnen ze de daders op heterdaad betrappen. Zo raak jij je spullen niet kwijt en de daders kunnen gestraft worden voor wat ze hebben gedaan.

https://www.onlinecamerashop.nl/