Stravos
Image default
Aanbiedingen

Hoe richt ik mijn grote tuin mooi in?

Het inrichten van een grote tuin wordt vaak onderschat en als makkelijk gezien. U heeft veel ruimte om mee te werken en alles is dus mogelijk. Maar dit maakt het juist lastig! Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het lastig om de juiste keuzes te maken voor uw tuin. In deze blog geven wij u tips die het inrichten van uw grote tuin makkelijker maken. Zo heeft u in no time een prachtig ontwerp voor uw buitenruimte!

 

Onderhoudsvriendelijk maken

Een grote tuin heeft meer onderhoud nodig dan een kleine tuin. Dat klinkt logisch, want er is meer ruimte om te onderhouden. Om dit onderhoud een beetje te minimaliseren, zijn er een paar dingen die u kunt doen. Een slimme keuze is het bestraten van uw tuin met de juiste materialen. Bestraten kan best onderhoudsintensief zijn, maar kies voor materialen die net iets minder aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld, voor uw vlonder kunt u voor een fiberon vlonder kiezen in plaats van 100% hout. Een fiberon vlonder heeft namelijk de look en feel van hout, maar door de toevoeging van kunststof is deze makkelijker te onderhouden. Slimme keuzes maken is key!

 

De tuin in kaart brengen

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om de precieze afmetingen van de ruimte waar u mee gaat werken te weten. Voor een grote tuin is het handig om bij dit opmeten een bouwlaser te gebruiken. Met één druk op de knop bepaalt de laserstraal de afstand. Sommige lasers kunnen ook de oppervlakte en inhoud berekenen. Zo heeft u een super accurate meting van uw tuin. Wilt u een bouwlaser kopen? Bij Visser & Visser hebben we een uitgebreid assortiment aan bouwlasers. Zo zit er gegarandeerd één tussen die aan al uw wensen voldoet. 

 

Inspiratie opdoen

Om zelf met een tuinontwerp te komen, is het altijd handig om inspiratie op te doen. Een goede inspiratiebron om te gebruiken is Pinterest. Dit is een online visuele zoekmachine vol met allerlei inspirerende afbeeldingen. Door zoekwoorden in te typen, verschijnt er een reeks aan afbeeldingen die gerelateerd zijn aan deze woorden. Heeft u een mooi plaatje gevonden? Dan kunt u deze opslaan in uw eigen gemaakte ‘bord’. Hier verzamelt u alle afbeeldingen die u inspirerend vindt. Wilt u liever offline inspiratie op doen? Kijk dan eens rond in tijdschriften of bezoek inspiratietuinen!

 

https://www.visserenvisser.nl/