Stravos
Image default
Aanbiedingen

Een kapotte Magnetron? Repareren doe je zo

In Nederland heeft bijna ieder huishouden wel een magnetron. Hoewel we er natuurlijk vanuit gaan dat een magnetron kapot gaat, kan dit probleem toch wel eens voorvallen. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om de magnetron te repareren, waardoor je niet direct een nieuwe hoeft aan te schaffen. In deze blog geven we je een aantal tips.

Controleer de garantie

Allereerst is het raadzaam om de garantie van je magnetron te checken. Bij veel magnetrons geldt een garantie van twee jaar. Mocht de magnetron binnen twee jaar kapot gaan, hoef je het apparaat dus niet zelf te repareren.

Mocht het apparaat buiten de garantieperiode kapot zijn gegaan of niet meer goed werken, dan kun je ervoor kiezen om de magnetron zelf te repareren. In veel gevallen hoef je slechts één of enkele onderdelen te vervangen. Op Fixpart.nl kun je diverse magnetron onderdelen bestellen. Dankzij de snelle levering kun je snel weer gebruik maken van jouw magnetron!

De oorzaak vinden

Voordat je een bestelling plaatst voor de vervangende onderdelen, is het noodzakelijk dat je weet welke onderdelen je moet bestellen. Start de magnetron niet meer? Check dan of het snoer er goed inzit. Als het snoer beschadigd is, gaat het apparaat mogelijk niet meer aan. Andere mogelijke onderdelen die vervangen moeten worden zijn:

–          De motor van je magnetron: dit kan het geval zijn als de glasplaat niet meer draait

–          De deurvergrendeling of de deurgreep: dit kan het geval zijn als de deur niet meer goed opent

–          De ventilator of module: dit kan het geval zijn als de magnetron vroegtijdig uitschakelt

Magnetron onderhouden

Je wil natuurlijk zo min mogelijk je magnetron hoeven te repareren. Het is daarom belangrijk dat de magnetron regelmatig wordt onderhouden. Dit kun je doen door middel van water met citroen. Giet dit in een bakje en zet het bakje voor vijf minuten in de magnetron. Gebruik met het reinigen van de magnetron geen schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Wil je het draaiplateau van de magnetron reinigen? Haal deze dan uit de magnetron en reinig het in je spoelbak. Hiermee voorkom je dat het plateau breekt.

https://fixpart.nl/nl