Stravos
Image default
Zakelijk

Een gevormd festival led scherm

Bij optredens en festivals ziet men steeds meer dat er gebruik wordt gemaakt van festival led schermen. En niet alleen standaard led schermen achter de dj in de vorm van een tv maar ook speciaal ontwikkelde vormen waar bij de leds in het decor worden verwerkt. Hier kunnen dan heel mooie grafische content op worden getoond.

Door een groot festival led scherm op te splitsen wordt het mogelijk een scherm in willekeurige onregelmatige vormen samen te stellen. Zo kunnen er dieptes worden aangebracht maar ook ronde vormen. Hierboven ziet u hoe dat er uit kan komen te zien.

De volgende vormen kan men onderscheiden:

–          led-tekens (volgens verschillende specificaties, geen beperkingen aan de schermgrootte, en flexibel volgens de wensen van de consument, willekeurige tekst, afbeeldingen, logo’s)

–          driedimensionale oppervlakken (zoals een bolvormig scherm, boogvormige schermen, een polyhedraal (veelvlakken) scherm, lucht, enz.),

–          onregelmatig gevormde en stripvormige schermen, speciaal gevormde schermen, zoals een sferisch scherm (bolvormig, driehoekige bolschermen, zeszijdig panoramascherm),

–          in de vorm van een menselijk gezicht (met een zachte, buigzame serie van verschillende pitch Videowallstructuren, om een levendig beeld van het gezicht te tonen),

–          een gebogen scherm, led DJ sets,

–          een cilindervormig scherm waarbij de kijker een 360° panoramabeeld krijgt getoond.

Vaak moeten deze creaties ook nog eens waterdicht zijn omdat ze buiten op een podium van het festival zijn bevestigd. Omdat de normale modulaire panelen in dit geval niet kunnen worden gebruikt is dit wel een uitdaging. Niet alleen de leds aan de voorkant dienen met lijm waterdicht te worden gemaakt maar ook aan de achterkant moet een op maat gemaakte constructie zitten die weersinvloeden buiten houden.

Een leverancier die LED schermen op maat maakt is LEDDisplayexpert. Zij hebben onder andere maatwerk led schermen gemaakt voor de footlocker. Hier kan live content op worden vertoond.

https://www.optisite.nl/