Stravos
Image default
Bedrijven

De voordelen van houten kerstboompjes

Ben je klein behuisd en wil je woning in kerstsferen brengen? Wil je geen echte kerstboom meer of wil je je bedrijfsruimte, balie of etalage gezellig in de kerstsfeer aankleden? Kies dan vooral eens voor houten kerstboompjes. Ze zijn heel erg decoratief, zelfs zonder kerstversiering of kerstverlichting. Een prima alternatief voor een levensecht kerstboompje en een aanvulling op al je andere kerstdecoratie. Bovendien zijn houten kerstboompjes enorm trendy. Het aanbod is heel gevarieerd.

Natuurlijke uitstraling

Een houten kerstboom heeft een mooie, rustige en natuurlijke uitstraling. Het voordeel van dit type boompje ten opzichte van een levend boompje is dat het geen verzorging nodig heeft, geen naalden verliest en een symetrische vorm heeft. Kleine kunststof kerstboompjes zijn vaak niet het allermooist, noch van vorm, noch qua materiaal. Kunststof is en blijft een onnatuurlijk aandoend materiaal. Hout wint het hier op alle fronten van levend materiaal of kunststof. Niet meer stofzuigen, geen water meer geven en een natuurlijke uitstraling, jaar in jaar uit. Dat wil jij toch ook?

Klein, kleiner, kleinst

Soms zijn er situaties waarin het plaatsen van een grote kerstboom niet handig of wenselijk is, bijvoorbeeld wanneer de ruimte beperkt is. Denk aan de balie van een ontvangstruimte van een groepspraktijk, een sportschool of hotel. Eigenlijk is er altijd en overal wel plaats voor deze leuke kleine, schattige, houten kerstboompjes. Met een mini houten kerstboompje, tover je elke ruimte, hoe klein die ruimte ook is, eenvoudig in kerstsferen om.

Driedimensionaal of tweedimensionaal

 

Plat, platter, platst, kies een twee dimensionaal boompje

Bij een kerstboompje denk je waarschijnlijk aan een drie dimensionale boom. Maar juist wanneer de ruimte (in de breedte) beperkt is, is een twee dimensionaal, plat houten boompje een uitkomst. Deze platte modellen kunnen prima tegen een wand worden geplaatst. Zo nemen ze maar heel beperkt ruimte in maar dragen ze absoluut bij aan het verhogen van de sfeer. Ook als een houten boompje tegen de muur of in een etalage is geplaatst, kan het nog prima worden versierd in elke gewenste stijl. Er kan zelfs nog kerstverlichting in worden gehangen om zo die typisch magische kerstsfeer te creëeren. Heb je voldoende ruimte op de muur ter beschikking? Hang dan meerdere platte boompjes aan de wand, zo ontstaat er nog meer kerstsfeer.

Kies de juiste grootte

Denk goed na over welke grootte houten boompje je gaat aanschaffen. Wil je je boompje versieren met leuke kerstdecoratie? Uiteraard is het niet de bedoeling dat je houten boompje na het versieren, totaal onzichtbaar is geworden. Dan ben je je doel absoluut voorbij geschoten. Stem de omvang van je kerstballen en grootte van je kerstaccessoires op de grootte van je houten boompje af. Wat dat betreft is het aanbod van houten kerstboompjes in verschillende maten ruim voldoende. Je vindt beslist een voor jouw situatie en jouw beschikbare ruimte een geschikt formaat houten boompje.

Creatief

Houten kerstboompjes zijn zonder versiering al een sierraad op zich. Toch lenen ze zich bijzonder goed om te decoreren. Dan kun je denken aan de traditionele kerstverlichting (op batterijen) en typische kerstversiering als kerstballen of andere kerstdecoratie. Wanneer je tien verschillende personen vraagt om een houten boompje te versieren, zal dat tien totaal verschillende resultaten opleveren. Met wol, raffia, mos, dennenappels, blaadjes of veertjes blijft de natuurlijke uitstraling prima behouden.
Je kunt een houten boompje ook in de kleuren van je bedrijfslogo spuiten, er een (korte) reclameboodschap op (laten) schrijven of er, bijvoorbeeld met kleine houten wasknijpertjes, visitekaartjes in hangen.
Moet je een kinderfeestje organiseren? Geef elk kind de vrije hand om zijn of haar eigen houten boompje te versieren en sta versteld van het eindresultaat. Je kunt natuurlijk ook je eigen kinderen hier de vrije hand in geven. Ze zullen het

Niet alleen voor de kersttijd

Het leuke van deze houten boompjes is dat je ze voor én na de kerst ook prima op een andere manier in huis kunt toepassen. Tover je houten boompje met pasen om tot een ware paasboom. Paaseitjes erin en klaar is kees. Met valentijnsdag maak je er natuurlijk een hartjesboom van en bij een geboorte maak je er een roze of een blauwe of een (gender-)neutrale boom van. Een origineel kraamcadeautje dat beslist in de smaak zal vallen. Weer eens iets anders als de bekende luiertaart.

Het assortiment

Het designmerk Spira heeft een uitmuntende kwaliteit spiraal kerstboom op de markt gebracht, die in verschillende groottes verkrijgbaar is. De boom heeft een mooie houten voet en kan met behulp van een speciale bevestiging (tree hanger) ook hangend worden gemonteerd voor een nog verrassender kersteffect. Je kerstversieringen lijken wel door de lucht te zweven. Verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen, vanaf 45 centimeter tot 190 centimeter.

Een spiraalkerstboom is binnen een oogwenk opgezet. Geen gereedschap, geen handleidingen of de buurman, voor het opzetten van dit type boom heb je geen hulp nodig. Het enige dat je hoeft te doen is de standaard in elkaar te schroeven en de spiraal bovenop de standaard te plaatsen.
Je kunt zelfs buiten deze spiraalkerstboom neerzetten of neerhangen. Door de speciale bewerking van het hout kan deze houten boom zelfs tegen een spatje regen.

Met de minimalistische houten boompjes van Yelka kun je zowel een twee dimensionale als een drie dimensionale creëeren. De afzonderlijke houten onderdelen kunnen steeds weer verschillend worden gepositioneerd. Handig wanneer je minder of juist toch meer ruimte ter beschikking hebt. De houten kerstboompjes van Yelka zijn in maar liefst drie verschillende houtsoorten verkrijgbaar:

  • eikenhout
  • walnoothout
  • esdoornhout

Deze houten boompjes zijn verkrijgbaar in een grootte van 75 cm tot 150 cm.

Wanneer mag je nu eigenlijk echt de kerstboom neerzetten? Weet jij het?