Stravos
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een E-bike in tegenstelling tot een auto

Woon je in de stad? Dan is de kans groot dat je jouw auto eigenlijk veel te weinig gebruikt voor de kosten die je hiervoor maakt. Denk bijvoorbeeld aan de parkeervergunning, wegenbelasting en andere vaste lasten die bij een auto komen kijken. Vaak kan je in de stad alles wel bereiken met een fiets en dus is een e-bike veel logischer dan een auto. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken, Google dan eens op fietsenwinkel en dan jouw stad erachter. Bijvoorbeeld: fietsenwinkel Enschede. Zo kan je direct langsgaan voor een proefrit. 

Geen parkeerkosten

Wanneer je iets buiten het centrum woont en met de auto naar het centrum gaat, dan is de kans groot dat je torenhoge parkeerkosten moet betalen. Dit is zonde, want die korte afstand had je eigenlijk ook prima kunnen fietsen. Helemaal met een e-bike. Ook wanneer je ergens op visite gaat en soms zelfs in jouw eigen straat kunnen de parkeerkosten hoog oplopen. Met een fiets ken je dit probleem niet. Deze kun je altijd wel ergens neerzetten, zonder hiervoor te moeten betalen. De e-bike rij je zo jouw hal of schuur in, zodat je zeker weet dat deze niet gestolen zal worden.

Minder CO2 uitstoot 

Als u uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen, is het een goed idee om uw auto te vervangen door een e-bike. E-bikes stoten veel minder broeikasgassen uit dan zelfs de meest brandstof efficiënte auto’s, dus de overstap kan een grote impact hebben op het klimaat.

Besparen op benzinekosten

Met de benzinekosten die momenteel de pan uit rijzen, is het slim om hier waar mogelijk op te besparen. Een van de manieren om dit te doen is door het inruilen van jouw auto voor een e-bike. Zeker voor de kortere afstanden is het niet altijd nodig om de auto te pakken. Ga jij voortaan met de e-bike in plaat van met de auto,  dan is dit goed voor jouw portemonnee. 

 

https://www.piest.nl/