Stravos
Image default
Aanbiedingen

Dit vertelt het etiket op de wijnfles jou

Als je door de supermarkt, drankenhandel of wijnwinkel struint, zie je verschillende flessen wijn en etiketten. Het etiket dient er natuurlijk voor om je aandacht te trekken, maar het etiket vertelt je ook genoeg over de wijn die je misschien wilt kopen. In dit artikel lees je waar je op moet letten voor een goed glas wijn.

Laten we vooropstellen dat een mooi etiket niet gelijk staat aan een goede wijn. Laat je dus niet leiden door een luxe uitziende fles, maar lees echt wat er op het etiket staat. 

Het land en de regio

Hoe specifieker het land en de regio, hoe beter de wijn over het algemeen. Zie je alleen het land op het etiket staan of een algemene regio? Dan is de kans groot dat de wijn bestaat uit een mix van druiven uit een grotere regio. Dit resulteert vaak in een wijn die qua smaak uit balans is.

De wijnmaker

Staat de wijnmaker op de fles? Dan kun je meestal met meer zekerheid zeggen dat de wijn goed smaakt. Vaak staan er ook contactgegevens op het etiket. Dit vertelt jou eigenlijk: mocht er iets mis zijn met deze wijn, kun je contact met mij opnemen. De wijnmaker staat garant voor kwaliteit en weet perfect wat er in de fles zit.

Het oogstjaar van de wijn

Het jaartal op het etiket staat voor het jaar waarin de druiven geoogst zijn. Sommige wijnen zijn beter wanneer ze jarenlang rijpen. Terwijl andere flessen de lekkerste smaak hebben als ze jong gedronken worden. Wil je een verfijndere, zachtere wijn? Dan is een oudere wijn de aanrader.

Genieten van de gekochte wijn

Wanneer je naar huis loopt met de lekkerste wijn, kan jouw dag niet meer stuk. Na deze lange zoektocht wil je de gevonden wijn natuurlijk op de best mogelijke manier bewaren. Het moeten weggooien of het niet kunnen nuttigen van wijn op de perfecte temperatuur is zonde! Daarvoor zijn er inbouw wijnklimaatkasten. Deze passen perfect in iedere keuken. Voor de sommeliers onder ons, zijn er grote wijnkoelkasten waar je tot wel 100 flessen wijn in kwijt kunt.

https://www.wijnklimaatkast.nl/