Stravos
Image default
Aanbiedingen

De verschillende doeleinden van thee door de eeuwen heen

De verschillende doeleinden van thee door de eeuwen heen

Wist u dat thee verschillende doeleinden kende door de eeuwen heen? Vandaag de dag drinken we thee omdat we het lekker vinden. Vroeger was dat echter heel anders. Toen werd thee vooral ingezet voor medicinale doeleinden. Thee zou een geneeskrachtige werking hebben en zo ziekten kunnen genezen. Later in de tijd werd thee ook gebruikt als een soort betaalmiddel, bijvoorbeeld voor het betalen van belastingen. In deze blog leest u hier meer over. Lees daarom snel verder!

 

Thee voor het genezen van ziekten

Thee werd voor het allereerst verbouwd in het oude China. In die tijd werd er een geneeskrachtige werking aan thee toegeschreven, waardoor het vooral werd ingezet voor medicinale doeleinden. Had u bijvoorbeeld last van keelontsteking? Dan moest u thee drinken met ontstekingsremmende eigenschappen. Last van een opgeblazen gevoel na het eten? Ook hiervoor was er wel een speciale soort thee te vinden. Uiteindelijk verspreidde het drinken van thee zich ook naar andere landen als Japan, India en andere delen van Azië, Europa en de rest van de wereld. Ook vandaag de dag kunt u echter nog steeds thee kopen met verschillende gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld voor een goede nachtrust.

 

Thee samengeperst tot tegels als betaalmiddel

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar vroeger werd thee ook gebruikt als betaalmiddel in China. Het werd gezien als een officiële munteenheid. Uiteraard werd er niet betaald met losse thee. De thee werd eerst samengeperst tot tegels van een bepaald gewicht, zogenaamde ‘theetegels’. De samengeperste thee maakte het eenvoudiger om het te vervoeren en op te slaan. Was het gewicht van één tegel meer dan het verschuldigde ‘bedrag’? Dan werd er gewoon simpelweg een stuk afgebroken dat diende als wisselgeld.

 

Thee drinken omdat het gewoon lekker is

Tegenwoordig drinken de meeste mensen thee omdat het gewoon lekker is. Het wordt niet meer als betaalmiddel gebruikt. Wel worden sommige theesoorten nog steeds veel gedronken omdat het een gunstig effect zou hebben op de gezondheid. Zo is het van sommige kruiden bijvoorbeeld bekend dat het de stoelgang stimuleert. Drink iedere avond een kopje thee waarin deze kruiden zijn verwerkt en darmklachten zouden als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen. Naast zakjes kunt u ook kiezen voor verse, losse thee. Klik op verse thee Fleur de Café om het aanbod te ontdekken.

 

https://www.fleurdecafe.nl/