Stravos
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over een kinderopvang

Je bent net als je partner veel van huis door werk. Je wil je kind niet steeds laten ophalen door opa en oma na school. Na lang overwegen besluit je toch om te kijken naar een kinderopvang. Alleen wil je graag weten wat het precies inhoudt en of het geschikt is voor jou situatie en of kind. In deze blog vind je alles over een kinderopvang.

Verschillende soorten opvang in Rijswijk

Er zijn een aantal verschillende soorten opvang voor uw kind. De peuters gaan naar een kinderdagverblijf of crèche. Alle kinderen binnen deze opvang hebben een gemiddelde leeftijd tussen de 0 en 4 jaar. Verder heb je nog een buitenschoolse opvang zoals bij kinderopvang Rijswijk. De kinderen in deze opvang hebben een gemiddelde leeftijd van 4 tot 12 jaar. Verder is er nog de binnen schoolse opvang. Deze staat gelijk aan de buitenschoolse opvang alleen vindt deze binnen school plaats. De kinderen hoeven niet naar een externe locatie te worden gebracht. Tot slot is er nog een 24-uurs opvang voor kinderen met ouders die bijvoorbeeld late diensten draaien.

Voordelen van een kinderopvang

Het voornaamste voordeel van een kinderopvang is dat je kind verzorgd wordt wanneer je aan het werk bent. Je kind krijgt zijn nodige slaap, voeding en aandacht. Naast dat er op je kind wordt gepast terwijl je weg bent heeft een kinderopvang nog een aantal andere voordelen.

Kinderen bevorderen hun taalontwikkeling doordat ze veel in contact komen tot andere kinderen. Aan de hand van liedjes en spellen wordt de woordenschat van je kind met de week groter.

Een ander aspect dat bevorderd wordt door te spelen zijn normen en waarden. In kind leert wanneer hij of zij omgaat met andere wat sociaal wel en niet acceptabel is. De verzorger leert je kind dat er consequenties zijn verbonden zowel aan slecht als goed gedrag.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/