Stravos
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor het inrichten van je tuinhuis

Een tuinhuis inrichten kan soms een pittig karwei zijn. Is het mooi weer en wil je lekker buiten zitten? Dat kan met een tuinhuis. Met een tuinhuis kan je het hele jaar door van de heerlijke frisse buitenlucht genieten. In dit blog lees jij tips over de inrichten en de keuze van je nieuwe tuinhuis.

 

De ingang

Een tuinhuis is niet alleen voor kleinere tuinspulletjes, maar ook voor groot rollend materiaal. Denk hierbij aan een grasmaaier, kruiwagen of de fietsen van je hele gezin. Deze voorwerpen komen vaak in contact met de rand van de deur. Het gevolg is dat er schaafwondjes kunnen ontstaan. Kies daarom voor een bredere deuropening.

 

Kleine potjes

Klein gereedschap als kwasten, spijkers of steeksleutels gaan snel verloren als je ze niet gesorteerd hebt. Gebruik daarvoor kleine potjes of bakjes waarin je het gereedschap terug kan vinden. Bovendien is het zo makkelijker om te sorteren op verschillende soorten. Leg de sleutels bij elkaar, de spijkers bij elkaar of de plakband. 

 

De deur

Wat veel mensen niet weten is dat de deur ook kan dienen als opbergplek. De spullen die je vaak gebruikt kunnen eenvoudig gemonteerd worden aan de binnenkant van de deur. Denk bijvoorbeeld aan een tuinslang. 

 

Kluis

Om de veiligheid te waarborgen in het tuinhuis, installeer dan een kluis. In het tuinhuis staan niet alleen gereedschap, maar ook enkele ontvlambare, giftige en andere schadelijke producten. Denk bijvoorbeeld aan rattenvergif of onkruidverdelger. Een kastje met een slot erop is ideaal om er voor te zorgen dat ongelukjes voorkomen worden. 

 

In de hoogte werken

Heb jij te weinig ruimte in je tuinhuis? Gebruik dan de hoogte van het tuinhuis. Plaats bijvoorbeeld enkele horizontale planken boven elkaar, om zo extra ruimte te creëren voor al je spullen. 

 

Tuinhuis kopen?

Beschik jij nog niet over een tuinhuis maar zou je er graag een aan willen schaffen? Neem dan een kijkje bij Buitenkampioen. Met een groot assortiment zit er voor iedereen een tuinhuis tussen, die aansluit op de wensen. Aarzel niet om de specialisten van Buitenkampioen vragen te stellen. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies. 

 

https://www.buitenkampioen.nl/