Stravos
Image default
Aanbiedingen

Waarom een houten vloer perfect is voor ieder interieur

Een houten vloer in een woning is altijd een super mooi en natuurlijk aanzicht. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een vloer van hout in hun huis. Niet zo gek natuurlijk als je gaat kijken naar de vele voordelen die deze vloer met zich mee brengt. In dit blog artikel willen we je dan ook meer vertellen over waarom de houten vloer perfect is voor ieder interieur.

Houten vloeren zijn nooit uit de mode

Een van de grootste voordelen van houten vloeren is dat ze nooit uit die mode raken. De vloer gaat namelijk al eeuwen lang mee en nog steeds is iedereen er gek op. Dit komt omdat het hout de vloer een natuurlijke uitstraling geeft. In een huis omringt met stenen is dit dan ook vaak een zeer goede opvulling. Daarnaast kun je de vloer na een aantal jaren weer nieuw leven in blazen door hem op te schuren en in te lakken. Dit zorgt ervoor dat de vloer er weer als nieuw uit ziet. Anders dan bij bijvoorbeeld tegels. Deze kun je namelijk op een gegeven moment niet meer mooier laten worden.

Vloerverwarming leggen? Geen probleem!

Een ander voordeel van een vloer van hout is dat het ondersteuning biedt aan vloerverwarming. Het is dan ook geen punt om vloerverwarming onder een houten vloer te leggen. Geniet dan ook van warme voeten als je door het huis loopt met een vloer van hout!

Geniet van verschillende soorten hout

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor een houten vloer, is hij nog niet helemaal af. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten hout die je kunt gebruiken om een vloer van te leggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor houtsoorten die striemen vertonen. Dit geeft je vloer dan ook direct een geheel andere dimensie. Ook kun je er voor kiezen om de vloer in een bepaald patroon te laten leggen. Een visgraat vloer is hierin dan ook een erg populaire keuze. Tot slot is de vloer ook enorm gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft enkel te stofzuigen en te dweilen en hij is weer als vanouds!

 

https://www.stravos.nl/