Stravos
Image default
Aanbiedingen

Private Lease Uitgelegd

Een auto is een flinke kostenpost. Verzekering, onderhoud, afschrijving, wegenbelasting, wegenwacht. Iedere maand opnieuw.

De meeste autobezitters in Nederland weten niet wat zij maandelijks kwijt is aan hun auto. Met private lease is er duidelijkheid. Je betaalt elke maand een vast bedrag.

Wat is private lease?

Privé een auto leasen is een vorm van huren. De leaseauto is eigendom van de leasemaatschappij en na de looptijd lever je de leaseauto weer in.

Je betaalt per maand en hebt verder geen omkijken naar de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Je hoeft alleen te tanken. Vanaf zo’n €200 per maand rij je in een nieuwe kleine lease auto.

Private lease auto’s zijn er in alle maten en soorten. Van een compacte wendbare stadsauto tot een grote SUV voor het hele gezin.

 

Private Lease? Zo werkt het

  • Bij private lease huur je een auto naar keuze voor 12 tot 60 maanden.
  • Iedere maand betaal je een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Hierin zitten de kosten voor afschrijvingen, een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden verwerkt. 
  • Het leasetarief kan alleen door fiscale wijzigingen veranderen. Bijvoorbeeld wanneer de wegenbelasting of de btw hoger of lager wordt. 
  • Je betaalt zelf de brandstof, eventuele verkeersboetes en bij schade een eventueel eigen risico.
  • Je spreekt van tevoren het aantal kilometers per jaar af. Kilometerbundels beginnen bij 5.000 kilometer per jaar. Rijd je meer dan de afgesproken bundel, dan betaal je een extra bedrag per gereden kilometer. Rijd je minder dan de afgesproken bundel, dan kun je eventueel een bedrag per betaalde kilometer terugkrijgen. Dat bedrag is altijd minder dan de kosten voor te veel rijden.
  • Na de afgesproken leaseperiode lever je de auto in en worden de gereden kilometers en ‘niet-acceptabele’ schades verrekend. Dit zijn bijvoorbeeld krassen en deuken die niet gebruikelijk zijn voor een goed onderhouden leaseauto van een paar jaar. 

Behalve leasen kun je natuurlijk ook een nieuwe auto kopen. Wat het slimste is, hangt af van je persoonlijke situatie.

Leaseauto.nl kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou. Zij zijn een onafhankelijke private lease adviseur en kunnen je kosteloos helpen bij alle vragen over  Private Lease. 

 

Private Lease Auto’s

Wendbare compacte auto’s blijven populair om privé te leasen. Zo staan de Ford Fiesta en Opel Corsa al jaren in de top 10.

Private Lease

Peugeot modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Peugeot Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

 

https://leaseauto.nl/