Stravos
Image default
Aanbiedingen

How to: Eerste hulp op reis in 5 stappen

Stap 1: Bereid je voor op je reis

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor eerste hulp op reis. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er zijn op je bestemming. Denk hierbij aan ziektes die overgedragen worden door muggen, zoals malaria of dengue, of aan voedselvergiftiging door het eten van besmet voedsel. Informeer jezelf over de gezondheidsrisico’s en neem eventueel contact op met je huisarts of een reizigersadviesbureau voor advies op maat.

Stap 2: Stel een reisapotheek samen

Een goede reisapotheek is  voor eerste hulp op reis. Afhankelijk van je bestemming en de activiteiten die je gaat ondernemen, kan de inhoud van je reisapotheek variëren. Zorg in ieder geval voor de volgende basisbenodigdheden:

– Pleisters, verband en steriele gaasjes
– Desinfecterende middelen, zoals alcohol of jodium
– Pincet en schaar
– Pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen
– Medicijnen tegen diarree en uitdroging
– Insectenwerende middelen en middelen tegen insectenbeten
– Zonnebrandcrème en aftersun
– Eventuele persoonlijke medicatie

Voor een uitgebreid assortiment aan reisbenodigdheden kun je terecht bij www.careplus-shop.nl.

Stap 3: Leer basis EHBO-vaardigheden

Het is belangrijk om te weten hoe je eerste hulp kunt verlenen in geval van nood. Volg een EHBO-cursus om basisvaardigheden te leren, zoals het verbinden van wonden, het behandelen van brandwonden en het uitvoeren van reanimatie. Ook het herkennen van symptomen van veelvoorkomende reisziektes, zoals uitdroging of een zonnesteek, is . Zo ben je goed voorbereid op eventuele noodsituaties tijdens je reis.

Stap 4: Wees alert op je gezondheid

Tijdens je reis is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en alert te zijn op tekenen van ziekte of ongemak. Neem voldoende rust, drink genoeg water en bescherm jezelf tegen de zon en insecten. Als je je niet goed voelt, wacht dan niet te lang met het zoeken van medische hulp. In veel landen is de gezondheidszorg van een lager niveau dan in Nederland, waardoor het belangrijk is om snel te handelen bij gezondheidsproblemen.

Stap 5: Ken de lokale hulpdiensten

In geval van nood is het belangrijk om te weten hoe je de lokale hulpdiensten kunt bereiken. Zoek voor vertrek uit wat het alarmnummer is in het land waar je naartoe gaat en sla dit nummer op in je telefoon. Zorg ook dat je weet waar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en apotheken zijn op je bestemming. Mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben, dan weet je waar je terecht kunt.

Eerste hulp op reis is  voor een zorgeloze vakantie. Door je goed voor te bereiden, een reisapotheek samen te stellen, basis EHBO-vaardigheden te leren, alert te zijn op je gezondheid en de lokale hulpdiensten te kennen, ben je klaar om te genieten van je reis. En mocht er toch iets gebeuren, dan weet je precies wat je moet doen. Veilige reis!

 

https://careplus-shop.nl/