Stravos
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de redenen waarom een driewieler geweldig is

Als je denkt aan een fiets, dan denk je vast alleen maar aan een fiets met twee wielen. Terwijl er ook driewieler fiets bestaat. Een driewieler is een fiets met, jawel; drie wielen. Maar dit is het niet alleen, een driewieler heeft namelijk meerdere voordelen. Het biedt namelijk meer stabiliteit, waardoor als het fietsen moeilijker word je nog steeds heerlijk kan blijven fietsen! Het is dus de ideale oplossing als je nog in beweging wilt blijven, en heerlijk wilt blijven fietsen! Wil je meer weten over een driewieler? Lees deze blog dan eens door. 

Mobiel blijven op een andere manier

Soms is het helaas niet meer mogelijk om te fietsen, gelukkig is hier nog een oplossing voor! Namelijk een scootmobiel. Dit is een elektrische driewieler die ook te gebruiken is als scootmobiel en zeer geschikt is voor mensen met een wisselend energieniveau/ziektebeeld. Deze driewieler kan je op drie verschillende manieren gebruiken: je kunt ermee fietsen, fietsen met trapondersteuning of scootmobielen. Door de voetenplaat naar beneden te klappen wordt de scootmobielstand geactiveerd en kun je door middel van een duimgashendel scooten met 5, 10 of 15 kilometer per uur.

Op deze manier behoud je altijd evenwicht

Een driewieler heeft meer voordelen dan je denkt. De traditionele driewieler is een driewielfiets met één wiel voor en twee wielen achter waarbij de zitpositie zich boven de trapas bevindt. Hierdoor trap je recht naar beneden en zit je relatief hoog op de fiets. De traditionele driewielers zijn licht lopende driewielers waarbij je eenvoudig op- en af kunt stappen. Voor het fietsen op een traditionele driewieler is vaak wel enige oefening nodig. Op een driewieler gebruik je je evenwicht anders doordat het frame van een driewielfiets, in tegenstelling tot een tweewielfiets, niet helt in de bocht. Voor ervaren fietsers is dit even wennen, omdat je het gevoel kunt krijgen dat je omvalt in de bocht. 

Bij deze partij kan je een driewieler aanschaffen

Interesse in de driewielfiets en wil je verschillende driewielers uitproberen? Bij Huka.nl kan je in hun showroom in Varsseveld alle soorten driewielers testen en uitproberen. Heb je vragen over hun aangepaste fietsen? Neem dan contact met ze op en ze helpen je graag!

 

https://www.huka.nl/