Stravos
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over duo rolgordijnen

Een bekend soort gordijn, is het duo rolgordijn. Dit is een gordijn dat bestaat uit meerdere stroken stof op twee lagen die je van elkaar kunt bewegen. Hierdoor wordt dit type gordijn geliefd door velen: je kunt in een handomdraai zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen dankzij dit type gordijn. Hierdoor kunnen duo rolgordijn in veel verschillende ruimtes worden toegepast. De standaard maten duo rolgordijnen zijn bij de meeste partijen wel verkrijgbaar. Heb jij een raam dat bijzondere afmetingen heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om duo rolgordijnen op maat te laten maken. Wil je meer weten over duo rolgordijnen? Wij vertellen je er meer over.

Verschillende soorten duo rolgordijnen

Wanneer je op zoek gaat naar duo rolgordijnen, zul je er al snel achter komen dat er twee soorten duo rolgordijnen zijn, namelijk lichtdoorlatende duo rolgordijnen en verduisterende duo rolgordijnen. De duo rolgordijnen die het vaakst voorkomen, zijn de lichtdoorlatende variant duo rolgordijnen. Bij deze variant worden de transparante stroken van het gordijn afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Dit zorgt ervoor dat je op klaarlichte dag kunt genieten van het daglicht, maar wel je privacy kunt behouden. Met een lichtdoorlatend duo rolgordijn neem je de inkijk van buitenaf namelijk weg, maar de lichtdoorlatende stroken laten het daglicht nog wel naar binnen. Je hoeft op klaar lichte dag dus geen lampen aan te doen. De andere variant is het verduisterende duo rolgordijn. Dit type voorkomt niet alleen inkijk van buiten, maar ook voorkomt het dat daglicht de ruimte niet binnenkomt. Doordat de transparante stroken van het duo rolgordijn worden afgewisseld met verduisterende stroken is dit type duo rolgordijn perfect voor ruimten zoals de slaapkamer die je compleet wil kunnen verduisteren. In een donkere ruimte slaap je namelijk een stuk beter. Dankzij een verduisterend gordijn heb je daarnaast ook de mogelijkheid om het overdag helemaal donker te maken in jouw ruimte. Ideaal voor middagdutjes of het overdag bijslapen van de late avond van daarvoor. 

Duo rolgordijnen op maat bestellen

Voor ramen met bijzondere afmetingen heb je de mogelijkheid om duo rolgordijnen op maat te laten maken. Je weet dus zeker dat duo rolgordijnen altijd op jouw raam zullen passen en hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is goed nadenken over het type duo rolgordijn dat jij wens in jouw ruimte. Wanneer je dit doet, weet je zeker dat je een gordijn koopt waar je nog lang blij mee bent.


https://www.raamdecoratie.com/