Stravos
Image default
Industrie

Zo handig is een zeefinstallatie voor uw productielijn

Een zeefinstallatie kan voor uw bedrijf een echte aanwinst zijn. Hiermee kunt u op simpele wijze bepaalde stoffen van elkaar scheiden. De machine doet het werk en wel precies zoals u dat heeft ingesteld. De maat van de gaten in de zeef is daarbij bepalend, maar ook het trillen van de zeef maakt het verschil bij het uitvoeren van de taken. U kunt, als u een zeefinstallatie op maat laat maken, heel veel zelf bepalen. Hierdoor kunt u uw productieproces zo veel mogelijk optimaliseren.

Waarom moet u de aankoop van een zeefmachine overwegen?

De aankoop van een zeefinstallatie is wellicht een flinke investering. Maar als u zich bedenkt hoeveel sneller het werk gedaan wordt, dan kunt u ook uitrekenen hoe snel u deze investering terugverdiend. De machine kan u veel werk uit handen nemen, onder andere het verwijderen van water. Stel, u verkoopt groenten die worden ingevroren. Deze worden vaak eerst gekookt. De groenten handmatig uit het kookvocht scheppen is een heel karwei. De zeefmachine doet het in een handomdraai voor u. Het kookvocht wordt opgevangen en kunt u wellicht voor andere producten gebruiken, zoals sauzen. De groenten wordt via een lopende band afgevoerd naar een ander opvangreservoir en worden vervolgens verpakt.

Vraag een offerte aan voor een machine op maat

Als u een zeefinstallatie wilt aanschaffen dan is het natuurlijk wel zo prettig als het een machine is die volledig aan uw wensen voldoet. Het gaat dan niet alleen om het formaat van de zeefgaten, maar ook om de maten van de zeef en de lengte van de doorvoerband. Ook is het prettig als de leverancier direct opvangbakken kan monteren, bijvoorbeeld voor groente- of fruitsap. U kunt een offerte op maat aanvragen bij PAJA Triltechniek. Dit bedrijf heeft ruime ervaring met het produceren en installeren van zeefinstallaties en zeefmachines. Ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij hen terecht.

https://paja.nl/