Stravos
Image default
Aanbiedingen

Geurkaarsen met essentiële oliën gebruiken

Geurkaarsen zijn niet alleen mooie toevoegingen aan je huis, maar ze kunnen ook geweldige cadeaus zijn voor anderen. Geurkaarsen hebben speciale aantrekkingskracht omdat iedereen er een kan gebruiken, ongeacht hun leeftijd. Of je nu geurkaarsen als geschenken voor iemand of jezelf koopt, zul je merken dat de selectie ongelooflijk is. Van kustgeurkaarsen tot exotische geurende kaarsen, er is een kaars voor bijna ieders budget.

 

De meest populaire geurende kaarsen zijn die in oliebases. Als je dit soort kaarsen koopt, moet je in gedachten houden dat ze veel krachtiger zijn dan waxkaarsen, dus ze moeten met voorzichtigheid worden gebruikt. Ze zijn echter veiliger dan gloeilamp of op paraffine gebaseerde kaarsen. Dit komt omdat met essentiële oliën, die geconcentreerde aromatische koolwaterstoffen zijn, ze veel sterker zijn dan ze met paraffine zijn, wat de meest voorkomende geurkaarstypen zijn.

 

Gebruik olie in plaats van was

Een goede manier om te beginnen met het maken van je eigen geurende kaarsen is om essentiële oliën te gebruiken in plaats van was. Essentiële oliën komen uit planten, en hoewel ze moeilijk te vinden zijn, kun je ze rechtstreeks kopen van een gerenommeerde leverancier. Omdat essentiële oliën kunnen worden geconcentreerd, is het belangrijk om ze te verdunnen voordat je een batch gaat maken. Dit wordt gedaan door ongeveer een theelepel van elke vloeistof in een dubbele ketel of een container te gieten die een klein gat in het deksel heeft. Laat de oliën afkoelen, schud het overtollige af en giet ze vervolgens in je mallen.

 

Geur behouden

Wanneer je geurkaarsen laat branden, zul je merken dat ze niet dezelfde hoeveelheid geur produceren als wanneer ze vers waren. Dit komt omdat de potentie van geuren verandert als ze drogen. Als je wilt dat je kaarsgeuren blijven, is het belangrijk dat je de verbrande kaarsen achterlaten en hun geuren toestaat om van nature te laten verdwijnen. Wanneer dit gebeurt, ruikt het eindproduct precies zoals eerst.

 

Sojawas

Hoewel de meeste kaars die mengsels essentiële olie bevatten, gebruiken sommige andere soorten geur. De meeste kaarsen zijn gemaakt met een mix van was en een dragerolie. Als alternatief voor niet-aangepaste kaarsen, kun je ook je kaarsen maken met sojawas. Je kunt kiezen uit een reeks geurstoffen, hoewel bloemengeuren het meest populair zijn. Een mengsel van geurtypen biedt het krachtigste aroma.

 

Omgeving

Er zijn enkele overwegingen die je nodig hebt bij het maken van je geurkaarsen. Geurtypen die in de lucht verdampen zijn meer geconcentreerd dan essentiële oliën, dus het gebied waarin je van plan bent om je kaarsen te verbranden, moet goed geventileerd zijn. Als je niet zeker weet of een bepaalde geur zal verdampen in de lucht, kun je het uitzoeken door de kaars te verlichten. Als het op het oppervlak drijft, bevat het een matige hoeveelheid geur, terwijl als het in de was zakt, het waarschijnlijk zeer hoge niveaus van geurolie bevat.


Overweeg je het kopen van een geurkaars? Bij B Living worden er zowel geurkaarsen en andere lifestyle producten aangeboden die je huissfeer goed maken!