Stravos
Image default
Zakelijk

Een IP camera gebruiken voor je bedrijf

Digitale videobewaking wordt geleverd via Internet Protocol camera’s of ook wel bekend als IP camera’s of netwerkcamera’s. Als de veiligheid van je faciliteiten in het bedrijf of de organisatie belangrijk voor je is, dien je er goed voor te zorgen. Gesloten televisiecircuits worden door veel bedrijven gebruikt om hun structuren te beschermen en betrouwbare dekking te bieden in geval van nood. IP camera’s ontvangen en verzenden beelden via internet. Hoewel IP camera’s de meest geavanceerde en veelzijdige CCTV optie zijn die beschikbaar is, kan een analoog systeem je eigendom nog steeds net zo goed beveiligen. Door de voor- en nadelen af ​​te wegen kun je beslissen welke oplossing het beste voor je is als je een ip camera kopen gaat.

Voordelen van IP camera’s

IP camera’s hebben een uitstekende beeldresolutie. Als je scherpe en heldere foto’s wilt, moet je een IP camera’s kiezen. Aangezien IP camera’s een tot 20 keer hogere beeldkwaliteit hebben dan analoge camera’s, kun je op afstand inzoomen en scherpstellen op fijnere functies in een opname nadat ze zijn geïnstalleerd. Een ander groot voordeel is dat ze eenvoudig zijn te installeren. Eén draad voedt en verzendt gegevens van en naar een IP camera wanneer deze is aangesloten op een netwerkswitch. De IP camera’s hebben ook minder apparatuur nodig. Het heeft een verhoogde beveiliging omdat ze veiliger zijn dan hun analoge tegenhangers omdat ze gecodeerde en geverifieerde video opnemen. Het biedt handige gegevensopslag. De video en gegevens die IP camera’s verzamelen, worden onmiddellijk geüpload naar een centrale informatieopslag op een cloudgebaseerde computer server omdat ze verbonden zijn met internet. Alle film wordt opgeslagen in de cloud. Het is niet nodig om het op tientallen cassettes te bewaren of zelfs ruimte op je eigen servers in beslag te nemen. Dit houdt in dat zelfs als een camera wordt gestolen of beschadigd, je nog steeds toegang hebt tot je opnamen.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een camera

Je moet verschillende factoren overwegen voordat je een videobewakingssysteem voor je bedrijf kiest. Je kunt je eigen bewakingssysteem installeren als je bedrijf klein is en je niet veel ruimte hoeft te bewaken of veel camera’s hoeft op te zetten. De opslagvereisten van je bewakingssysteem worden bepaald door de vereiste kwaliteit en de lengte van je films. Bepaal of je de video lokaal op het interne opslagstation van de camera wilt bewaren. Het type camera dat je nodig hebt, hangt af van waar je je bewaking wilt inzetten. Identificeer de bedrijfsonderdelen die bescherming nodig hebben.